Zo slim als de natuur
Boek

Zo slim als de natuur twaalf revolutionaire manieren om voedsel en energie te produceren ([2019])/ Gunter Pauli met Jurriaan Kamp, vertaling Jeske Nelissen ; tekstredactie Sophie Verburgh ; correctie en register Yulia Knol

Via een andere blik op ecosystemen en de cycli in de natuur komt de auteur tot twaalf trends die zouden kunnen leiden tot een duurzamere bedrijfsvoering in een samenleving met genoeg voedsel en energie voor iedereen.

Aanwezigheid

Recensie

Gunter Pauli (1956), lid van de Club van Rome, gaat uit van het idee dat de natuur geen afval produceert: alles blijft binnen de kringloop van productie en consumptie. Vanuit dit idee tracht hij duurzame productiemethoden te ontwikkelen, waarbij hij als doel heeft de schade aan de natuur te herstellen en ecosystemen weer in evenwicht te brengen, niet door steeds meer te produceren, maar door optimaal gebruik te maken van wat al voor handen is. In dit boek bespreekt hij op inspirerende wijze twaalf trends waarin, door samen te werken mét, i.p.v. tégen de natuur, zowel mens als natuur kunnen floreren. Hij geeft hierbij voorbeelden van projecten over de hele wereld waarbij door oude denkpatronen los te laten, op het oog hopeloze situaties konden veranderen in bloeiende ondernemingen. Het boek is niet geïllustreerd, een basisboekenlijst en een uitgebreid register zijn opgenomen. Lezers die zich beroepshalve of uit interesse bezighouden met natuurlijke kringlopen, duurzame productie en het herstel van schade aan de natuur, zullen met interesse kennis nemen van de ideeën in dit bevlogen boek.

Specificaties

Nederlands | 9789046824870 | 173 pagina's

Titel Zo slim als de natuur : twaalf revolutionaire manieren om voedsel en energie te produceren
Auteur Gunter A. Pauli
Secundaire auteur Jurriaan Kamp ; Jeske Nelissen ; Sophie Verburgh ; Yulia Knol
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, [2019]
Overige gegevens 173 pagina's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789046824870
PPN 420835466
Rubriekscode 573.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mensen; Ecologische aspecten ; Milieu; Duurzame ontwikkeling
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Ecologie