Rivieren en kusten
Boek

Rivieren en kusten ([2019])/ Izzi Howell, vertaling [uit het Engels]: Sanne Verstraten ; eindredactie: Gemma Steeman

Bij rivieren en kusten komen water en land samen, het water geeft het landschap vorm. Hoe ontstaan rivieren eigenlijk? Met aandacht voor zes gebieden waaronder de kust van Nederland. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bij rivieren en kusten komen water en land samen, het water geeft het landschap vorm. Hoe ontstaan rivieren eigenlijk? In deze uitgave, deel uit de reeks 'Geografie in beeld'* lees je er van alles over. In korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt ingegaan op o.a. hoe een rivier in elkaar zit (boven- en middenloop enz.), erosie, soorten kusten, overstromingen en de verandering van kusten en bescherming. Dit wordt afgewisseld met hoofdstukken over specifieke rivieren en kusten zoals de rivieren de Ganges en Colorado, de Drieklovendam in China en ook de kust van Nederland en België. Het leerzame boek (ca. A4-formaat) geeft veel informatie. Aantrekkelijke kleurrijke lay-out met verschillende tekstblokken, voorzien van een opvallende tussenkopjes. Bij vrijwel elk tekstblokje staat een kleine illustratie zoals een kleurenfoto, (schematische) illustratie of een landkaartje. De korte teksten sluiten goed aan bij de doelgroep. Moeilijke woorden, vetgedrukt in de tekst, staan in de woordenlijst. Bevat verder een inhoudsopgave, woordenlijst, quiz met acht vragen (en antwoorden), tips voor meer informatie en een register. Geschikt voor op school, bijvoorbeeld bij de lessen rondom wereldoriëntatie of aardrijkskunde. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414449 | 32 pagina's

Titel Rivieren en kusten
Auteur Izzi Howell
Secundaire auteur Sanne Verstraten ; Gemma Steeman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rivers and coasts. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Geographics)
ISBN 9789463414449
PPN 421605294
Rubriekscode 568.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rivieren ; Kusten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Rivieren

Relaties/Serie

Geografie in beeld
Boek

Geografie in beeld (2019-...)

vol.
Uitgeleend