Het slechte pad
Boek

Het slechte pad (2017)/ Robert Galbraith, vertaling [uit het Engels]: Sabine Mutsaers

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente gaan op onderzoek uit als zij op hun kantoor een afgehakt vrouwenbeen krijgen toegestuurd.

Aanwezigheid

Recensie

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente, de mooie Robin Ellacott, krijgen te maken met een bijzonder gewetenloze moordenaar, die het ook nog eens op hen persoonlijk heeft gemunt. De politie wordt ingeschakeld als Robin een doos met de gruwelijke inhoud van een afgehakt vrouwenbeen krijgt toegestuurd, maar Cormoran en Robin gaan ook zelf op onderzoek uit. De verdachten zijn mannen uit Cormorans verleden, die indertijd door Cormorans toedoen zijn opgepakt en nu weer vrij rondlopen. Het privéleven van de beide hoofdpersonen speelt ook een belangrijke rol in het verhaal. Zo twijfelt Robin sterk over haar aanstaande huwelijk met haar verloofde die jaloers is op haar betrokkenheid bij haar werk en haar baas. Het verhaal is uitstekend opgebouwd met steeds weer nieuwe, spannende wendingen. De hoofdpersonen zijn sympathiek en de secundaire personages worden overtuigend neergezet. Dit is het zelfstandig te lezen derde deel in een serie met detective Cormoran Strike. Robert Galbraith is een pseudoniem voor J.K. Rowling, de auteur van de Harry-Potter boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789022580899 | 575 pagina's

Titel Het slechte pad
Auteur Robert Galbraith
Secundaire auteur Sabine Mutsaers
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, 2017
Overige gegevens 575 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Een Cormoran Strike thriller - Vertaling van: Career of evil. - London : Sphere, 2015
ISBN 9789022580899
PPN 409242985
Genre detectiveroman
Taal Nederlands