Paul, ons hoogbegaafde wonderkind
Boek

Paul, ons hoogbegaafde wonderkind blokkades en overlevingsgedrag bij hoogbegaafde kinderen (2018)/ Laura Groebbé, illustraties: Gemma de Roos

Paul (11) vertelt hoe hij als hoogbegaafde de wereld heeft ervaren, op school en met zijn ouders. Met uitleg en informatie voor volwassenen over de wijze van communiceren. Met zwart-witillustraties. Voor opvoeders met kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Laura Groebbé is een deskundige op het gebied van hoogbegaafdheid en eigenaresse van La Luna in Maastricht, een praktijk voor hoogbegaafde kinderen. Oorzaak van problemen bij hoogbegaafden ligt volgens haar vooral op het vlak van de communicatie. Een hoogbegaafde spreekt de taal van een ander vaak niet, denkt en voelt op een ander niveau, waardoor het kind geen echte connectie met zijn omgeving ervaart en kan vastlopen op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Het leidt vaak tot overlevingsgedrag. Laura werkt met behulp van de communicatiemethode Wereldtaal om inzicht in eigen gedrag en dat van anderen te krijgen. Het kind moet de brug leren zien tussen eigen gedrag en beleving en de belevingswereld van anderen. Deze waardevolle publicatie met veel dialogen, casussen, tabellen en grappige zwart-wittekeningen, is uniek omdat het een lees- en werkboek tegelijk is. Elk hoofdstuk begint met een verhaal voor kinderen over Paul (11), een hoogbegaafde jongen. De theoretische informatie van het hoofdstuk is bestemd voor ouders. Volle bladspiegel. Helaas ontbreken een register en literatuurlijst. Het is een goed leesbaar werk voor een ieder die op een prettige manier kennis wil maken met de vele aspecten, zoals blokkades bij hoogbegaafden. Voor opvoeders van kinderen van ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082368376 | 212 pagina's

Titel Paul, ons hoogbegaafde wonderkind : blokkades en overlevingsgedrag bij hoogbegaafde kinderen
Auteur Laura Groebbé
Secundaire auteur Gemma de Roos
Type materiaal Boek
Uitgave Maastricht : La Luna, 2018
Overige gegevens 212 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789082368376
PPN 418002274
Rubriekscode 462.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen; Opvoeding
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen