Te gast in Israel & de Palestijnse Gebieden
Boek

Te gast in Israel & de Palestijnse Gebieden (februari 2019)/ samemstelling en redactie Nicolien Zuijdgeest, eindredactie, Kees van Teeffelen ; auteurs Tineke Bennema, Arnold van Bruggen, Erella Grassiani, Karin van Kooten, Femke Noordink, Toine van Teeffelen, Nicolien Zuijdgeest

Opstellen over het dagelijkse leven bestemd voor de reiziger die een eerste indruk wil opdoen, aangevuld met toeristische informatie.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Te gast in' verschijnt alweer enige tijd in een nieuw jasje. Het formaat van de boekjes is klein geworden en de uitgaven zijn volledig in kleur uitgevoerd. Het concept dat in de uitgaven een aantal persoonlijke verslagen zijn opgenomen van journalisten, antropologen, historici e.d. die het land hebben bezocht, is hetzelfde gebleven; deze artikelen vormen de kern van het boekje. Zo kan de aspirant-reiziger een indruk krijgen van diverse aspecten van het dagelijks leven in een land. De informatie geeft vooral de couleur locale weer. Aan het eind is een klein katern met praktische informatie opgenomen, waaronder de taal, tijdsverschil, omgangsvormen, souvenirs, gezondheid. Een woordenlijstje en tips voor boeken en websites besluiten de gids. Vooral leuk ter oriëntatie; niet ter vervanging van een reisgids. In dit geactualiseerde deeltje zijn tien bijdragen opgenomen o.a. over Galilea, militaire dienstplicht, een wandeling langs de muur in Bethlehem en over Palestijnse literatuur. De korte impressies zijn geïllustreerd met kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789460160882 | 80 pagina's

Titel Te gast in Israel & de Palestijnse Gebieden
Uniforme titel Israël & de Palestijnse gebieden Israël en de Palestijnse gebieden
Secundaire auteur Nicolien Zuijdgeest ; Tineke Bennema
Type materiaal Boek
Editie 3de druk;
Uitgave Nijmegen : Uitgeverij Informatie Verre Reizen, februari 2019
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: 2010 - Met literatuuropgave - Oorspronkelijke titel: Te gast in Israël. - Nijmegen : Stichting Informatie Verre Reizen, 1995. - (Te gast in ... ; nr. 18)
ISBN 9789460160882
PPN 421484578
Rubriekscode Israël 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Israël; Reisgidsen ; Palestijnse gebieden; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Israël

Relaties/Serie

Te gast in ...
Boek

Te gast in ... (1988-...)

vol. Israël & de Palesteinse gebieden
Uitgeleend