Op stap
Boek

Op stap ([2019])/ auteurs: Ingrid Bilardie, Jet Crielaard, Carla van Kollenburg, Marieke Kuijpers, Bianca Mastenbroek, Astrid van Roosmalen, Karin van Spaandonk, Michiel van der Sterren, Beitske Verheij, Marlies Verhelst, Peter Vervloed, Bas Wolters en Fanny van Swaal, Floortje Zwigtman, illustratoren: Joeri van den Anker, Doesjka Bramlage, Mieke Driessen, Peter FitzVerploegh, Paula Gerritsen, Cleo Jenkins, Marja Meijer, Maikel Verkoelen, Leo de Wijs ; redactie: Marjolein Wennekers

Bundel met ruim dertig verhalen over reizen: verdwalen in een doolhof, dieren die op reis gaan, een strandjutter die spullen vindt op het strand en een nachtelijke droomreis. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Leesboek met tweeëndertig verhaaltjes van elk twee pagina's in een nieuwe leesserie 'Atlantis : wereld van verhalen'*. Dit deel is het eerste leesboek voor lezers uit groep 4. Alle verhalen hebben een link naar het thema Op stap: verdwalen in een doolhof, dieren die op reis gaan, een strandjutter die spullen vindt op het strand en een nachtelijke droomreis. Twee opeenvolgende verhalen hebben thematische overlap. Geslaagd is de afwisseling van fictie en non-fictie en de verschillende tekstsoorten die gebruikt zijn: o.a. een e-mail, toneelteksten, krantenberichten, dagboektekst of een stripverhaal. Die variatie is aantrekkelijk. Doordat de verhalen kort zijn, zijn de verhaalsprongen soms wel erg abrupt, zoals in het verhaal van Bram die bij zijn opa en oma gaat logeren. Onder sommige verhalen staat een vraag die uitnodigt tot gesprek. Naast de dertien auteurs zijn er negen illustratoren. De verschillende illustratietechnieken zorgen niet voor versnippering. Naast de vrolijke en grappige illustraties is er ook fotomateriaal als visuele ondersteuning opgenomen. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053007273 | 69 pagina's

Titel Op stap
Secundaire auteur Ingrid Bilardie ; Joeri van den Anker ; Marjolein Wennekers
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2019]
Overige gegevens 69 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789053007273
PPN 421031662
Genre avonturenroman - verhalenbundel
Thematrefwoord Reizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Atlantis
Boek

Atlantis wereld van verhalen. Groep 4 (2019-...)

vol. Leesboek 1
Uitgeleend