Mijn dierenboek: op de boerderij
Boek

Mijn dierenboek: op de boerderij zwart-wit ([2019])/ Xavier Deneux

Het varken doet zijn oogjes open en dicht, de snavel van de eend kleurt oranje en de geit eet lekkere grassprietjes. Vierkant hardkartonnen aanwijsboekje over boerderijdieren, met eenvoudige illustraties in zwart-wit met steunkleur oranje en schuifelementen. Vanaf ca. 6 maanden.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig vierkant boekje met dikke kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoekjes, uitgevoerd in zwart-wit met helder oranje als steunkleur. De grafisch afgebeelde boerderijdieren, één per pagina, komen met een schuifelement tot leven: zo doet het konijn een oog open, krijgt het eendje oranje poten en snavel, en 'springen' drie kuikentjes 'uit het niets' te voorschijn. De tien verschillende dieren worden benoemd, alle met het onbepaalde lidwoord 'een'. Mooi uitgevoerd met gewatteerd omslag en glanzende laklaag op de figuren. Al geschikt om met heel jonge kinderen vanaf een paar maanden te bekijken door de contrastrijkheid van het zwart-wit en de grote ronde ogen van de dieren. Dan is de uitgave nog te zwaar om zelf te hanteren, maar baby's van rond 1 jaar zal het ook nog zeker boeien, met name door de schuifjes en het effect ervan. Een boekje om fijn samen te ontdekken. Vanaf ca. 6 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789002267000

Titel Mijn dierenboek: op de boerderij : zwart-wit
Uniforme titel Zwart-wit Op de boerderij
Auteur Xavier Deneux
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's pagina's - zwart-wit illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslag vermeldt: Met schuifjes - Vertaling van: Mes animaux-silhouettes de la ferme. - Parijs : Éditions Tourbillon, (c)2018
ISBN 9789002267000
PPN 421751738
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands