Morris en Veronica en het abc der grote woorden
Boek

Morris en Veronica en het abc der grote woorden (september 2018)/ geschreven door Marnix Pauwels, en geïllustreerd door Linda Rusconi

Aan de hand van 26 alfabetisch gerangschikte themawoorden als Boos - Eenzaam - Liefde - Pijn - Vrij, worden fabels verteld over Morris de Mier en Veronica de Vlinder. Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Originele, bijna vierkante uitgave, waarin gefilosofeerd en gemijmerd wordt rondom de diepere betekenis van 26 alfabetisch gerangschikte themawoorden als Boos - Eenzaam - Liefde - Pijn - Vrij. De vertellingen, door de auteur fabels genoemd, zijn lief, toegankelijk en poëtisch van aard. De verhalen kennen twee hoofdpersonen: Morris de Mier en Veronica de Vlinder. Al spelend en in dialoog met elkaar diepen zij begrippen uit, zoeken naar de kernbetekenis ervan, relativeren ze en stofferen hun denkexercities met voorbeelden uit het dagelijks leven. De fabels zullen herkenning oproepen bij kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool - zij zullen in staat zijn om gedachtengangen te volgen en die te plaatsen tegenover eigen opvattingen en ervaringen. Hun begeleiders zullen de thema's en de vertellingen kunnen inzetten bij activiteiten rondom sociale ontwikkeling en bewustwording van eigen denken, voelen en gedrag. De geslaagde verhalen zijn prachtig geïllustreerd (zwart-wit, inkt) en geven het geheel een liefdevolle toets. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492495471 | 56 pagina's

Titel Morris en Veronica en het abc der grote woorden
Auteur Marnix Pauwels
Secundaire auteur Linda Rusconi
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Vrij, september 2018
Overige gegevens 56 pagina's - zwart-wit illustraties - 27 cm
ISBN 9789492495471
PPN 42077419X
Rubriekscode 110
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofie; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie