Jongerenbijbel
Boek

Jongerenbijbel met de tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling (2018)

Bijbeluitgave in de nieuwe Bijbelvertaling met o.a. uitleg bij de Bijbelteksten en van moeilijke begrippen, een inleiding per Bijbelboek en andere achtergrondinformatie. Met paarskleurige illustraties, kaarten en plattegronden. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dikke (her)uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling (zonder de deuterocanonieke boeken) die qua uitvoering en inhoud gericht is op jongeren. Qua uitvoering: het handelsexemplaar is voorzien van een los plastic omslag*; de tekst is voorzien van een trendy lay-out met paarse steunkleur, die ook is gebruikt voor de talrijke illustraties en titelkopjes en kaders. Qua inhoud: de uitgave telt verschillende extra's. Behalve verschillende inleidingen over onder meer het ontstaan van de Bijbel en de manier waarop je dit boek moet lezen, is de Bijbeltekst doorspekt met korte tekstkaders waarin uitleg wordt gegeven, belangrijke passages worden benadrukt of waarin de lezer wordt aangespoord de tekst te overdenken. Daarnaast zijn er themapagina's over bijvoorbeeld vrouwen, muziek, oorlog, discriminatie en racisme en andere onderwerpen die in de bijbel ter sprake komen. Dit alles in voor jongeren begrijpelijke taal. De uitgave telt ook verschillende bijlagen, o.a. over de totstandkoming van de NBV, een leesrooster, verklarende woordenlijst en enkele kaartjes. De inhoudelijk ongewijzigde heruitgave met o.a. nieuw omslag verschijnt op initiatief van de Nederlandse Bijbelstichting en de EO en wordt ondersteund door een groot aantal christelijke jongerenorganisaties. Dundrukeditie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089121684

Titel Jongerenbijbel : met de tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling
Uniforme titel De Nieuwe Bijbelvertaling
Instelling /Nederlands Bijbelgenootschap
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2018
Overige gegevens V32, 1227, 461, N48 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst De Nieuwe Bijbelvertaling (c) 2004/7 Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem. Overige tekst (c) 2006 Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem en Evangelische Omroep. - Met 5 verwisselbare omslagen - 1e druk: 2006 - Met literatuuropgave
ISBN 9789089121684
PPN 419879269
Rubriekscode 221
Taal Nederlands
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel