Een huis bouwen
Boek

Een huis bouwen ([2019])/ Isabelle de Ridder, tekeningen: Ron Offerman ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Een huis bouwen is een hele klus. Wat komt daar allemaal bij kijken en wie werken daaraan mee? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een huis bouwen is een hele klus. Wat komt daar allemaal bij kijken en wie werken daaraan mee? Dit is het thema van dit deel uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurenillustratie van een bouwplaats, geschikt als kijk- en praatplaat. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enige regels tekst in een grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Goed is dat de afgebeelde kinderen zeer divers zijn. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463418874 | 24 pagina's

Titel Een huis bouwen
Auteur Isabelle de Ridder
Secundaire auteur Ron Offerman ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463418874
PPN 421624787
Rubriekscode 694
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woningbouw
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Woningbouw