Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Flevoland
Boek

Flevoland ([2019])/ Femke Ganzeman, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Zuiderzeemuseum, mhpublicaties, pa3ems, Het Flevolands Archief, Mona Alikhah, Alamy, HH, Ton Hurks Fotografie ; tekeningen UVA Kaartenmakers

Wist je dat Flevoland de enige provincie is die helemaal door de mens is gemaakt? Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de geschiedenis met de inpoldering, natuur, wonen en werken. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handzame uitgave over de provincie Flevoland verscheen in de subserie 'De 12 provincies'* binnen de reeks 'Uitgelicht'. De informatie is verdeeld over zeven hoofdstukken. Na een inleiding over deze jongste provincie wordt in vogelvlucht iets verteld over de geschiedenis (inpoldering e.d.), wonen en werken en de natuur. Ten slotte is er aandacht voor enige toeristische attracties. Overzichtelijke lay-out met tekstblokjes die een eigen titelkopje hebben. De tekst staat in een duidelijke letter. Op elke dubbele bladzijde is minimaal een kleurenfoto opgenomen. De informatie is vrij beknopt. Het boekje is geschikt als eerste kennismaking. Een eenvoudige landkaart met o.a. de belangrijkste steden en meren en een aantal kleurenfoto's begeleiden de tekst. Achterin zijn opgenomen een trefwoordenlijst (combinatie van register en woordenlijst) en tips voor o.a. enkele jeugdboeken. Qua uiterlijk een aardige uitgave; de informatierijkdom voldoet voor groepen 5 en 6. Het is een van de weinige recente jeugduitgaven waarin kennis wordt gemaakt met de afzonderlijke provincies. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463418720 | 23 pagina's

Titel Flevoland
Auteur Femke Ganzeman
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463418720
PPN 420739327
Rubriekscode Flevoland 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Flevoland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Flevoland

Relaties/Serie

De 12 provincies
Boek

De 12 provincies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend