Het geheim van de goudenregen
Boek

Het geheim van de goudenregen ([2019])/ Chris Houtman, tekeningen: John Rabou

Amerika, 1712. Prudence wil het levensverhaal van haar oma schrijven, voordat ze vergeetachtig wordt. Hoe is oma Elizabeth Blossom eigenlijk vanuit Leiden in New Jersey terechtgekomen? Dan horen ze over ontsnapte slaven en blijkt dat oma geheimen verbergt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerika, 1712. Prudence maakt zich bezorgd om haar oma's vergeetachtigheid. Vastbesloten om haar oma's biografie te schrijven, trekt ze bij haar in. Hoe is oma Elizabeth Blossom eigenlijk in New Jersey terecht gekomen? Hoe was het in Leiden waar ze is geboren? En wat heeft de Gouden Regen hiermee te maken? Dan hoort ze van de slavenopstand in New York en de ontsnapte slaven, en ontdekt Prudence dat haar oma meer verborgen houdt dan ze ooit gedacht had. Een spannend boek over slavernij, pelgrims, en het leven in Amerika en Nederland rond de 18e eeuw. Herinneringen worden afgewisseld met avonturen van oma en Prudence en de ontsnapte slaven waardoor het verhaal dynamisch en interessant blijft. Een spannend historisch boek gebaseerd op waargebeurde feiten. Chris Houtman, o.a. scenarioschrijver en auteur van drie thrillers voor volwassenen, heeft goed onderzoek gedaan naar het leven van Betsy. Met extra informatie die per hoofdstuk in blokken staat ingedeeld waardoor het makkelijk te vinden is, inclusief (kleuren)foto's van historische documenten en locaties. Elizabeth Blossom heeft echt bestaan en vertrok in 1629 naar Amerika. Ze is de Leidse stammoeder van o.a. presidenten Bush sr. & jr. en Barack Obama. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045217925 | 349 pagina's

Titel Het geheim van de goudenregen
Auteur Chris Houtman
Secundaire auteur John Rabou
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2019]
Overige gegevens 349 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag : Het wonderbaarlijke leven van de Pilgrim's-dochter Elizabeth Blossom, de Leidse stammoeder van president Obama - Op omslag: 1620-2020 Mayflower 400, Leiden
ISBN 9789045217925
PPN 420904816
Genre historische roman
Thematrefwoord Verenigde Staten; 18e eeuw ; Slavernij ; Migranten ; Grootmoeders ; Geheimen
Taal Nederlands