Feline en de kermispony's
Boek

Feline en de kermispony's ([2019])/ tekst van Antje Szillat, met illustraties van Angela Glökler ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Hedi de Zanger

Op de boerderij van Feline staat zomaar ineens een paardentrailer met daarin een verwaarloosde pony. Van de bijzondere kater Paolo, waarmee Feline kan praten, hoort ze waar de pony vandaan komt. Op de kermis worden nog meer pony's slecht behandeld. Feline gaat eropaf, samen met Tim en Paolo. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de Klavervierhoeve, waar Feline woont, staat ineens onverwachts een paardentrailer. Als haar vader en moeder, die dierenarts en dierenartsassistente zijn, een kijkje nemen in de trailer, blijkt daar een verwaarloosde pony in te staan. Kater Paolo vertelt Feline dat de pony Vlekje heet en gedumpt is door de eigenaar. Als Feline met haar vriend Tim naar de kermis gaat, blijkt dat daar nog veel meer verwaarloosde pony's rondjes lopen in de ponycarroussel. Samen met Tim en kater Paolo gaat ze er alles aan doen om de pony's een beter leven te geven en ze weg te halen bij de eigenaar. Vlot leesbaar verhaal voor paarden- en dierenliefhebbers. Met originele, magische insteek omdat de kat van Feline met haar kan communiceren zonder dat iemand dat weet. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Met enkele frisse, zwart-witte illustraties en decoraties; aantrekkelijk kleurrijk omslag met glitterelementen. Vervolg op 'Feline en de bijzondere ontmoeting'*; in het Duits zijn nog meer delen verschenen. Vanaf ca. 8 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789051167443 | 134 pagina's

Titel Feline en de kermispony's
Auteur Antje Szillat
Secundaire auteur Angela Glökler ; Hedi de Zanger
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 134 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Das Ponywunder. - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co., (c)2017. - (Fabelhafte Feline ; Bd. 2)
ISBN 9789051167443
PPN 423273655
Genre dierenleven - sprookjes
Thematrefwoord pony's ; Dierenartsen ; Magie ; Dierenmishandeling
Taal Nederlands