Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De laatste trein uit Ligurie
Boek

De laatste trein uit Ligurie (mei 2019)/ Christine Dwyer Hickey, vertaald uit het Engels door Paul Bruijn en Jetty Huisman

Als het fascisme en het anti-joodse regime van Mussolini Italië in hun greep krijgen, vluchten een Engelse gouvernante en haar joodse pupil naar veiliger oorden.

Aanwezigheid

Recensie

De rijke Joode signora Lami benadert de in Dublin wonende Bella per brief met de vraag om voor haar te gaan werken als gouvernante. Ze wil dat haar zoontje privéonderwijs krijgt in haar zomervilla in Bordighera omdat ze zelf lange periodes bij haar hoogbejaarde man op Sicilië verblijft. Bella went langzaam aan het leven in Italië en zorgt samen met Edward, een gevluchte Ier en pianoleraar, voor de zesjarige Alec. Als het dagelijkse leven ondraaglijk gemaakt wordt door de anti-Joodse wetten onder Mussolini's regime, proberen zij met z'n drieën te vluchten naar het buitenland. Ruim vijftig jaar later krijgt Anna, een jonge schilderes in London, te maken met het bijzondere verleden van haar zojuist overleden tante Nonna. Dit op een eigen familiegeschiedenis gebaseerde verhaal speelt zich af in verschillende plaatsen, landen en tijdsperiodes. Naast kleurrijke beschrijvingen van het landschap en de omstandigheden van de personages ook aandacht voor de karakters en wat Italiaanse uitdrukkingen. Goed opgebouwde roman. De Ierse auteur (1960) werd meerdere malen genomineerd voor diverse prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789460684180 | 413 pagina's

Titel De laatste trein uit Ligurie
Auteur Christine Dwyer Hickey
Secundaire auteur Paul Bruijn ; Jetty Huisman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Baarn : Uitgeverij Marmer, mei 2019
Overige gegevens 413 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Last train from Liguria. - London : Atlantic Books, 2009
ISBN 9789460684180
PPN 422763330
Genre politieke roman
Thematrefwoord Fascisme ; Italië; 1921-1945
Taal Nederlands