Nashville
Boek

Nashville ([2019])/ Antonia Michaelis, vertaald door Ingrid Vandekerckhove

Svenja (18) verhuist naar Tübingen om geneeskunde te gaan studeren. In het gemeubileerde appartement heeft zich een verwaarloosde jongen verstopt, die niet praat. Svenja laat hem daar wonen en wint langzaam Nashvilles vertrouwen. Als een dakloze vrouw wordt vermoord, vreest Svenja dat Nashville ermee te maken heeft. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Svenja (18) gaat geneeskunde studeren. Ze heeft een gemeubileerd appartement gehuurd en in een kast staat een jongen op zijn hoofd. Hij praat niet. Svenja noemt hem Nashville en hij mag bij haar blijven wonen. Svenja is onzeker; ze gaat uit huis en haar ouders gaan scheiden, ze sluit vriendschap met bijzondere medestudenten en ze weet niet wat ze met de raadselachtige jongen aan moet. Gaandeweg wint ze zijn vertrouwen en begint Nashville te praten. Als een dakloze vrouw vermoord wordt gevonden, voelt Svenja dat hij hier meer van weet. Met haar vrienden onderzoekt ze wat, maar eenvoudig is het niet. Svenja vreest het ergste, zeker als er nog een dakloze wordt vermoord. In deze roman leef je mee met Svenja en haar ongewone vriendschappen. Door ervaring en seksuele contacten leert ze het verschil tussen vriendschap en liefde. Soms zijn er vooruitwijzingen aan het eind van een hoofdstuk. Steeds staan de vragen centraal: Wie is Nashville en wat heeft hij gedaan? Dit intrigerende verhaal, dat leest als een filosofische roman/thriller, is een aanrader voor jongeren vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835250 | 534 pagina's

Titel Nashville
Auteur Antonia Michaelis
Secundaire auteur Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 534 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Nashville oder Das Wolfsspiel. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2013
ISBN 9789044835250
PPN 42290421X
Genre thriller
Thematrefwoord Verwaarloosde kinderen ; Moorden ; Verhuizen
Taal Nederlands