Het brein body dieet
Boek

Het brein body dieet (mei 2019)/ Sara Gottfried, vertaling[uit het Engels van] Anna van Wittenberghe

Adviezen voor een gezonde levensstijl, met als uitgangspunt dat externe factoren zoals vervuilde lucht, medicatie, stress en verkeerde voeding een negatieve invloed hebben op het functioneren van het brein.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse gynaecologe beschrijft haar persoonlijke verhaal en het ontstaan van haar zienswijze in de 27 bladzijden tellende inleiding. Het eerste hoofdstuk is gewijd aan de connectie tussen brein en lichaam, speciaal voor de vrouw. Zeven problemen (toxinen, toename van het lichaamsgewicht, 'breinmist', verslaving, angsten, depressie en herinneringen) worden uitgebreid toegelicht, zowel medisch-wetenschappelijk, theoretisch als praktisch (voeding, omgeving), psychologisch, met vragenlijsten en ondersteunende laboratoriumtesten. De vele noten kun je terugzoeken op haar website. Het protocol omvat naast voeding adviezen op gebied van leefstijl (beweging, slapen), supplementen en hormonen. Met aanvullende eenvoudige recepten, een appendix met 'breinboodschappers', webadressen betreffende laboratoriumtesten en een uitgebreid register. Enige medische kennis is nodig. Gebaseerd op de leefwijze in Amerika met soms een aanvulling over de situatie in Nederland. Een zienswijze die aangeeft hoe lichaam en geest meer met elkaar verbonden zijn dan algemeen wordt gedacht.

Specificaties

Nederlands | 9789402702538 | 464 pagina's

Titel Het brein body dieet
Auteur Sara Gottfried
Secundaire auteur Anna van Wittenberghe
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, mei 2019
Overige gegevens 464 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Ondertitels op omslag: Reset je brein in 40 dagen. - Word blijvend slanker, gelukkiger en gezonder - Met index, literatuuropgave - Vertaling van: Brain body diet. - (c)2019
ISBN 9789402702538
PPN 420799516
Rubriekscode 601.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding; Vrouwen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheids-voorlichting en -opvoeding