Het familiegraf
Boek

Het familiegraf (2019)/ Hjorth Rosenfeldt, vertaald [uit het Noors] door Geri de Boer

Als wandelaars in de bergen bij toeval op menselijke resten van zes personen stuiten die daar al jarenlang liggen begraven, gaat de nationale recherche op zoek naar de identiteit van de doden.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel in de serie rond de onsympathieke, enigszins narcistische, maar zeer interessante psycholoog en profielschetser Sebastian Bergman. Hij werkt samen met de nationale recherche die zich buigt over een zaak omtrent zes oude lijken die door wandelaars in de bergen werden gevonden. Het blijkt om een al jaren vermist Nederlands echtpaar te gaan, en om vier personen die samen een gezin vormden. Ondertussen werkt een journalist van televisieprogramma 'Vermist' aan een zaak rond een sinds 2003 vermiste Afghaanse asielzoeker. De verhaallijnen komen samen in een prima uitgewerkte plot. Als rode draad door het verhaal loopt de relatie tussen Sebastian en Vanja Lithner. In het eerste deel ontdekte Sebastian dat zij zijn dochter is. Vanja is nog steeds niet op de hoogte, maar komt dichter bij. Knap gecomponeerd verhaal. Geloofwaardige goed uitgewerkte karakters, met veel aandacht voor het privéleven van de verschillende personages. Hoewel er wordt voortgebouwd op vorige delen is het prima zelfstandig te lezen, en opent het met een echte cliffhanger een deur naar een vervolg.

Specificaties

Nederlands | 9789023454519 | 444 pagina's

Titel Het familiegraf
Auteur Hjorth Rosenfeldt
Secundaire auteur Geri de Boer
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2019
Overige gegevens 444 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013. - (De Bergmankronieken) - Vertaling van: Fjällgraven. - Stockholm : Norstedts, (c)2012
ISBN 9789023454519
PPN 42152751X
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Bergmankronieken
Boek

De Bergmankronieken (2011-2024)

vol. 3
Uitgeleend
Hjorth Rosenfeldt