Gele Graafmachine
Boek

Gele Graafmachine ([2019])/ illustraties: Dean Gray, vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Gele Graafmachine is klaar voor een drukke dag op de bouwplaats. Er is veel werk voor Wals en Cementauto maar gelukkig is er ook nog een speciale klus voor een graafmachine. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en een geluidsknop. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Gele Graafmachine staat samen met zijn vriendjes Cementauto en Wals klaar op de bouwplaats. Wals en Cementauto zijn druk aan het werk, maar voor Gele Graafmachine is er niks te doen. Hij voelt zich nutteloos. Of zal er straks ook een klusje zijn waar echt een graafmachine voor nodig is? Vierkant kartonboekje met dikke pagina's met twee afgeronde hoeken en een uitnodigende gele knop, die door een gat in alle pagina's omhoog steekt. Door op de knop te drukken, is het geluid van Gele Graafmachine echt te horen. De eenvoudige tekst in de verleden tijd, goed vertaald vanuit het Engel, is in een vrij kleine, zwarte letter neergezet in illustraties die steeds een dubbele pagina beslaan. De gestileerde tekeningen ogen kleurrijk, fris en modern. Leerzaam en leuk peuterboekje waarmee kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met machines in de bouw. De uitvoering is geschikt voor veelvuldig gebruik door kleine kinderhandjes, kan tegen een stootje en is leuk voor thuis of voor op de crèche. In het verdikte achterplat zijn de vervangbare batterijen verwerkt. In dezelfde opzet verschenen nog twee deeltjes over voertuigen en een over dieren*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637336

Titel Gele Graafmachine
Auteur Dean Gray
Secundaire auteur Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Druk op de knop om mij te horen broem! broem! - Vertaling van: Yellow Digger. - Sywell : Igloo Books Ltd., (c)2018
ISBN 9789036637336
PPN 421965665
Thematrefwoord Machines ; Motorvoertuigen ; Geluiden
Taal Nederlands