Wereld zonder tranen
Boek

Wereld zonder tranen en andere levensbeschouwelijke verhalen ([2019])/ tekst: Erik Idema, illustraties: Mariëlla van de Beek

Hervertellingen van verhalen uit het hindoeisme, het boeddhisme, het jodendom, het christendom, de islam en bij het humanisme. Met kleurrijke illustraties. Om voor te lezen en zelf te lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Er is een duidelijke trend in het onderwijs om verschillende religies vergelijkenderwijs te presenteren vanuit de veronderstelling dat er meer is wat godsdiensten verbindt dan scheidt. Het samenbrengen van navertelde verhalen vanuit verschillende religieuze tradities in één boek is daarbij een geliefd middel. Dit boek bevat hervertellingen van bronverhalen, voorbeelden van latere verteltradities en verhalen bij religieuze feesten uit het hindoeïsme (9), boeddhisme (7), jodendom (9), christendom (9), islam (7) en humanisme (5) plus drie inleidende verhalen. De verhalen uit de islam 'Het offer van Ibrahim' en 'Joenoes moet naar Nineve' zijn ook bekend uit de Bijbel ( (Genesis 22, het offer van Abraham en het boek Jona). De auteur heeft een prettige schrijfstijl en de verhalen zijn goed afgestemd op de doelgroep. De auteur veroorlooft zich echter nogal wat vrijheden bij de hervertelling. Veertien verhalen zijn gekoppeld aan religieuze feesten. Achterin staan een korte toelichting bij elk verhaal en een literatuurlijst. Keurig verzorgde uitgave met leuke gekleurde illustraties in stripstijl. In de inleiding staat dat dit boek deel uitmaakt van een lespakket wereldgodsdiensten voor groep 6-8 van de basisschool. Ook geschikt om los te lezen cq. voor te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057885242 | 147 pagina's

Titel Wereld zonder tranen : en andere levensbeschouwelijke verhalen
Auteur Erik Idema
Secundaire auteur Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : Kwintessens Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 147 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789057885242
PPN 419534563
Rubriekscode 210.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Godsdiensten; Verhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Godsdiensten