China
Boek

China ontdek China en eet mee ([2019])/ Tracey Kelly, vertaling tekst [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; vertaling recepten [uit het Engels]: Marijke Olejniczak ; eindredactie: Hiskia Peters

Kennismaking met China voor wat betreft o.a. school, feesten, landbouw en landschappen. Met recepten van tien Chinese gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieve boekje neemt de lezer mee op reis naar China. Dat wordt gedaan door informatie te geven over het land, maar ook door typisch Chinese recepten. Op de eerste pagina's wordt het land geïntroduceerd middels een landkaart en enkele feiten. Daarnaast komt de diversiteit aan landschappen aan bod. Na een paar pagina's over voedsel en landbouw, volgen enkele recepten. Deze zijn goed afgestemd op kinderen. De ingrediënten zijn eenvoudig te verkrijgen. Middels een stappenplan met enkele kleurenfoto's en tekst worden de verschillende stappen uit het recept doorlopen. De tien recepten die aan bod komen, zijn onder andere nasi, kip bang bang, maancakes, gelukskoekjes en hete en zure soep. De recepten worden afgewisseld met informatieve stukken tekst. Onderwerpen die aan bod komen zijn 'nationale feesten', 'overige feesten' en 'het dagelijks leven in China'. De recepten die volgen sluiten aan bij de informatieve stukjes tekst. Bevat een register, woordenlijst en verwijzingen naar een paar boeken. Het boek bevat veel kleurenfoto's en korte weetjes, die het boek aantrekkelijk maken voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413978 | 48 pagina's

Titel China : ontdek China en eet mee
Auteur Tracey Kelly
Secundaire auteur Hiskia Peters ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The cultures and recipes of China. - Brown Bear Books Ltd, (c)2017. - (Let's cook!)
ISBN 9789463413978
PPN 419566317
Rubriekscode China 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chinese keuken ; China
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Chinese keuken

Relaties/Serie

Aan tafel!
Boek

Aan tafel! (2019-...)

vol.
Uitgeleend