Mexico
Boek

Mexico ontdek Mexico en eet mee ([2019])/ Tracey Kelly, vertaling tekst [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; vertaling recepten [uit het Engels]: Marijke Olejniczak ; eindredactie: Hiskia Peters

Kennismaking met Mexico voor wat betreft o.a. het dagelijkse leven, feesten, landbouw en de visvangst. Met recepten van tien Mexicaanse gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Eten en drinken MEXICAANSE KEUKEN KELL

Recensie

Informatieboek over Mexico met vrij beknopte informatie over het land zelf, de natuur, het voedsel, de landbouw, het dagelijks leven, maar ook de nationale feesten en gebruiken. Het boek wijkt in zoverre af van andere uitgaven, dat het eten in de Mexicaanse cultuur centraal staat. Via verschillende recepten kan de lezer zelf aan de slag met het bereiden van bijvoorbeeld tortilla's, Tamales, zwartebonensoep of Mexicaanse rijst. De recepten zijn een aanvulling op de informatie die vooraf is verteld. Overzichtelijke lay-out; de informatie staat in een kader evenals de tekst bij de foto's. De recepten worden stap voor stap uitgelegd; af en toe zijn ze nog best ingewikkeld voor kinderen. Met kleurrijke foto's van zowel het land als het eten. Mooie, bruikbare uitgave voor wie net wat meer wil dan alleen informatie. Met inhoudsopgave, woordenlijst en register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413985 | 48 pagina's

Titel Mexico : ontdek Mexico en eet mee
Auteur Tracey Kelly
Secundaire auteur Hiskia Peters ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The cultures and recipes of Mexico. - Brown Bear Books Ltd, (c)2017. - (Let's cook!)
ISBN 9789463413985
PPN 419566325
Rubriekscode Mexico 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mexicaanse keuken ; Mexico
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Mexicaanse keuken

Relaties/Serie

Aan tafel!
Boek

Aan tafel! (2019-...)

vol.
Uitgeleend