The man with no face
Boek

The man with no face (2019)/ Peter May

Een Schotse onderzoeksjournalist maakt in Brussel een liquidatie mee van een Engelse minister en de collega van zijn krant. Ontevreden met de officiele lezing rond de toedracht start hij een onderzoek.

Aanwezigheid

Recensie

B. een Schotse onderzoekjournalist maakt, net in Brussel, de liquidatie mee van een Engelse minister en de collega van The Post, waar hij logeert. Zijn regering probeert, vlak voor de verkiezingen, de zaak in de doofpot te stoppen. Dat zet B. aan een onderzoek in te stellen met hulp van inspecteur Du Maurier. Ze sporen een conglomeraat op dat onder dekmantel wapens levert aan o.a. piratenstaten. May (1951) was zelf journalist voor hij schrijver werd. Hij heeft zo'n 20 titels gepubliceerd o.a. in The Lewis Trilogy en The Enzo files naast losse werken als Runaway en Coffin Road. Deze pageturner, onderdeel van de Bannerman serie, werd 40 jaar geleden geschreven en heeft nog niets aan kracht ingeboet. De interessante plot met politieke machinaties, een vergismoord en chantage. Vol levensechte personages met o.a. hun rancune, broodnijd, liefde, verraad en trouw. Dit alles noopt tot doorlezen. Verbijsterend hoeveel verandering sinds 1979: kopij tikken op typemachines, roken in restaurants en interneren van autisten. Een aanrader voor iedere thrillerliefhebber met havo niveau Engels.

Specificaties

Engels | 9781787472587 | 406 pagina's

Titel The man with no face
Auteur Peter May
Type materiaal Boek
Editie Revised edition;
Uitgave London : riverrun, 2019
Overige gegevens 406 pagina's - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: New York : St. Martin's Press, 1981 - Oorspronkelijke titel in Groot-Brittannië: Hidden faces. - Londen : Piatkus, 1981
ISBN 9781787472587
PPN 421608951
Genre thriller
Taal Engels