Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Green book
DVD

Green book ([2019])/ directed by Peter Farrelly

In 1962 komt een blanke uitsmijter in dienst als chauffeur en lijfwacht van de zwarte pianist Don Shirley. Tijdens een tournee door de zuidelijke staten van de VS krijgen ze te maken met racisme en hun onderlinge tegenstellingen.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Peter Farrelly (Hall Pass; Dumb and Dumber) met Viggo Mortensen en Mahershala Ali. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De zwarte concertpianist Don Shirley (Ali) maakt in 1962 een tournee door de zuidelijke staten van de VS. Als chauffeur en bodyguard neemt hij de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Frank Vallelonga, bijgenaamd 'Tony Lip' aan. De twee mannen worden geconfronteerd met hun eigen verschillen en vooroordelen, maar vooral met racisme en geweld. De recensenten geven 3-5 sterren. Rick de Gier (vpro.nl) concludeert: 'Het is jammer dat de critici vooral benadrukken wat Green Book níet is: een rauw-realistisch portret van racisme in de jaren zestig, een parabel over hedendaags racisme, een evenwichtige biopic over Don Shirley. Waarom zou dit verhaal geen bestaansrecht hebben in de vorm van een goedgemaakte feelgoodfilm, een ode van een zoon aan zijn vader en diens bijzondere vriend? Green Book heeft twee sublieme hoofdrolspelers, een inspirerende moraal, en stuurt je met een brede glimlach de bioscoop uit - wie meer verwacht van een Amerikaanse crowdpleaser stelt misschien onrealistisch hoge eisen.' Winnaar van onder meer de Oscar voor Beste film, Beste scenario en Beste bijrol.

Specificaties

Engels | 8713045249915

Titel Green book
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Farrelly ; Viggo Mortensen ; Mahershala Ali ; Linda Cardellini
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Entertainment One, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (130 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Dimiter Marinov. - Engels gesproken, Frans nagesychroniseerd, Nederlands, Frans en Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Participant Media, 2018
ISBN 8713045249915
PPN 42152409X
Thematrefwoord Racisme ; Verenigde Staten; 1961-1965
Taal Engels