Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
The hate u give
DVD

The hate u give ([2019])/ directed by George Tillman Jr.

Starr Carter (16) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Drama van George Tillman (The longest ride) naar de Young Adult-bestseller* van Angie Thomas. Hoofdrolspeelster Amandla Stenberg was eerder te zien in The darkest minds, Everything, everything en The hunger games. De 16-jarige Starr Carter woont in een arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk die geregeerd wordt door drugdealers en straatbendes. Ze gaat niet naar de highschool in haar eigen buurt, maar naar een dure particuliere school met vooral blanke leerlingen. Daardoor moet ze voortduren schakelen tussen twee identiteiten: thuis niet te wit, op school niet te zwart. Na een feestje wordt Starr door haar jeugdvriend Khalil met de auto naar huis gebracht. De politie houdt hen staande en schiet Khalil neer, omdat ze denken dat hij gewapend is. Starr is de enige getuige en staat voor een moeilijke keuze: door te getuigen brengt ze haar eigen leven in gevaar , maar ook dat van haar familie en buurtgenoten. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Wie de afgelopen tijd onder een steen heeft gelegen wordt in deze highschoolmovie met Black Lives Matter-thema bijgepraat over zwart/wit-denken en culturele toeëigening. Hoofdrolspeelster Stenberg toont zich een natuurtalent in een onderhoudend doch voorspelbaar, moralistisch young adult drama.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626084327

Titel The hate u give
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur George Tillman Jr. ; Amandla Stenberg ; Regina Hall ; Angie Thomas
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (133 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Amandla Stenberg, Regina Hall, Russell Hornsby, K.J. Apa. - Engels gesproken, Frans en Italiaans nageysnchroniseerd, Nederlands, Frans en Italiaans ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Angie Thomas - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Temple Hill, 2018 - Bevat extra's o.a.: Starting a conversation ; The talk
ISBN 8712626084327
PPN 422370991
Genre sociale roman
Thematrefwoord Armoede ; Rouwproces ; Racisme ; Moorden
Taal Engels