Maya 2
DVD

Maya 2 de Honingspelen ([2019])/ regie Noel Cleary & Sergio Delfino

Tijdens de jaarlijkse Honingspelen moet het team van Maya het opnemen tegen het team van Violet. Als Maya's team verliest moet de bijenkorf van Maya de volledige honingoogst afstaan aan de keizerin van Zoemtropolis. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Tweede bioscoopfilm over Maya de Bij, geïnspireerd op het boek van Waldemar Bonsels en een vervolg op 'Maya: eerste vlucht'* (2014). De avonturen van Maya zijn vanaf 2012 ook te zien in de Studio 100-animatieserie.** Maya wil heel graag een keer meedoen aan de jaarlijkse Honingspelen, die gehouden worden in de korf van Zoemtropolis, waar keizerin Marney de baas is. Door haar onbesuisde optreden maakt ze de keizerin erg boos, maar toch mag ze meedoen, op één voorwaarde: als ze verliest moet de korf van Maya hun hele wintervoorraad honing afstaan aan de korf van de keizerin. Het team van Maya bestaat uit ongetrainde insecten, die het opnemen tegen het sterke team van Violet, een gemene bij, die jaloers is op Maya en vals speelt. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) vindt het een kleurrijke en levendige film, spannend, maar niet echt eng, met een positieve boodschap: leer van je vergissingen, vertrouw op jezelf, werk met elkaar samen, anders zijn is goed, probeer nieuwe dingen uit. Zij geeft 4 sterren en het keurmerk 'Great for families'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5051083144360

Titel Maya 2 : de Honingspelen
Uniforme titel Maya de bij De Honingspelen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Noel Cleary ; Sergio Delfino ; Vajèn van den Bosch ; Thijs Overpelt ; Waldemar Bonsels
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelle] : Studio 100, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs onder anderen: Vajèn van den Bosch, Thijs Overpelt, Ilse Warringa. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op de boeken van Waldemar Bonsels - Videoversie van de animatiefilm: Duitsland : Studio 100 Media, (c)2019 - Bevat ook: Bonusclip: Maya yaya
ISBN 5051083144360
PPN 422478210
Thematrefwoord Insecten ; sport
Taal Nederlands