Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Schoolreis op hol
Boek

Schoolreis op hol ([2019])/ Patricia Schröder, met illustraties van Sabine Rothmund ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Django Mathijsen

Noors nieuwe vriendin Penny verandert in een pony als er iemand hinnikt. Noor probeert het geheim te houden, maar dat is niet gemakkelijk. Zeker niet als een klasgenootje een hinnik-ringtone blijkt te hebben. Met veel tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Noors nieuwe buurmeisje Penny is heel aardig, maar er is iets heel merkwaardigs aan haar: zodra er iemand in haar buurt hinnikt, verandert het meisje tijdelijk in een pony. Penny vraagt Noor om haar geheim met niemand te delen. Maar dat wordt lastig als Penny ook bij Noor in de klas blijkt te zitten. Noors beste vriendin Moppie is namelijk supernieuwsgierig, en vindt het heel moeilijk om Noor met Penny te moeten delen. En dan is er ook nog iemand in de klas met een hinnik-ringtone! Hoe zorgen ze ervoor dat Penny's geheim niet uitlekt? Tweede deel in de serie 'Plotseling pony', een licht hysterisch verhaal met dito vormgeving: de gezette tekst is doorspekt met geluiden en uitroepen in schreeuwerige lettertypes, en wordt ondersteund door veel cartooneske zwart-witillustraties in verschillende formaten. De personages zijn lekker dik aangezet, de gebeurtenissen zijn licht absurdistisch en wikkelen zich vlot af. Voor liefhebbers van graphic novels als 'De geheimzinnige boomhut'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167214 | 135 pagina's

Titel Schoolreis op hol
Auteur Patricia Schröder
Secundaire auteur Sabine Rothmund ; Django Mathijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 135 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Klassenfahrt mit Pferd. - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2018. - (Plötzlich Pony)
ISBN 9789051167214
PPN 422658375
Genre paarden/pony's - schoolverhaal
Thematrefwoord pony's ; Gedaanteverwisselingen ; Schoolreizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Plotseling pony
Boek

Plotseling pony (2018-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Patricia Schröder