De moordenaar, de advocaat en de schrijver
Boek

De moordenaar, de advocaat en de schrijver over het boek dat Harper Lee nooit schreef ([2019])/ Casey N. Cep, vertaald [uit het Engels] door Ineke Braakman, Arjanne van Luipen en Brenda Mudde

Reconstructie van het proces in Alabama in 1977 tegen de van moord verdachte predikant Willie Maxwell, die tijdens het proces in de rechtszaal werd vermoord, waarna de moordenaar door de verdediging van Maxwells advocaat werd vrijgesproken; met aandacht voor de beroemde Amerikaanse schrijfster Harper Lee die een boek aan deze affaire wilde wijden.

Recensie

In 1977 staat de in Alabama prekende zwarte dominee Willie Maxwell terecht wegens moord, maar wordt in de rechtszaal doodgeschoten. Hij was al eerder verdachte in een aantal moordzaken, maar nooit aangeklaagd wegens gebrek aan bewijs. Wel incasseerde hij mede dankzij zijn advocaat de levensverzekeringen die hij op de overledenen had afgesloten. Nu wordt dankzij dezelfde advocaat de moordenaar van Maxwell vrijgesproken. In de rechtszaal was aanwezig Harper Lee, de uit dezelfde streek afkomstige schrijfster van 'To Kill a Mockingbird'. Zij besloot dat haar volgende boek over deze zaak moest gaan en besteedde vele jaren aan het verzamelen van gegevens, maar slaagde er nooit in het boek te voltooien. Dit boek gaat over dominee Maxwell, advocaat Tom Radney en schrijfster Harper Lee. Het is buitengewoon goed gedocumenteerd, boeiend vanaf de eerste bladzijde en verschaft inzicht in de samenleving in het Amerikaanse Zuiden. Interessant is ook de vriendschap tussen Harper Lee en haar vroegere buurjongen Truman Capote, die zij hielp bij het onderzoek voor 'In Cold Blood'. Met een katern zwart-witfoto's, eindnoten en een literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789045031798 | 412 pagina's

Titel De moordenaar, de advocaat en de schrijver : over het boek dat Harper Lee nooit schreef
Auteur Casey N. Cep
Secundaire auteur Ineke Braakman ; Arjanne van Luipen ; Brenda Mudde
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2019]
Overige gegevens 412 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Furious hours. - Knopf, (c)2019
ISBN 9789045031798
PPN 422374679
Rubriekscode 396.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moorden; Verenigde Staten; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moorden