De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson
Boek

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson ([2019])/ Anstey Harris, vertaald [uit het Engels] door Nan Lenders en Anneke Bok

Een vrouw die snaarinstrumenten bouwt en repareert, wordt verraden door de getrouwde man met wie ze al jaren een relatie heeft, waarna ze steun vindt bij een jonge vrouw en een oude man die haar helpen weer van het leven te genieten.

Aanwezigheid

Recensie

Grace (ik-figuur) woont in het zuiden van Engeland. Na een nare ervaring in haar jeugd - ze moest stoppen met haar opleiding tot celliste aan de muziekacademie - heeft ze een winkel geopend. Ze bouwt en repareert snaarinstrumenten, voornamelijk violen en cello's. Grace heeft al acht jaar een relatie met David, een getrouwde man die in Frankrijk woont en werkt. Ze zien elkaar regelmatig: hij komt naar haar of zij gaat naar hem in Parijs. Een heroïsche daad van David is het begin van een onzekere tijd die meer aan het wankelen brengt dan alleen hun relatie. Gelukkig heeft Grace steun van Nadia, de jonge winkelhulp, en van de oude meneer Williams, al jarenlang trouwe klant. Prachtig en warm verhaal over onzekerheid, verraad en kracht, waarin muziek en muziekinstrumenten een grote rol spelen. Heel knap hoe de auteur de lezer op een natuurlijke manier meeneemt in de wereld van het bouwen, het spelen en de muziek. Dat begint al bij de uitleg over de cello die, inclusief illustratie in grijstinten, voor het eerste hoofdstuk is geplaatst. Pageturner waarbij de lezer de muziek bijna echt hoort.

Specificaties

Nederlands | 9789046824658 | 302 pagina's

Titel De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson
Auteur Anstey Harris
Secundaire auteur Nan Lenders
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, [2019]
Overige gegevens 302 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The truths and triumphs of Grace Atherton. - London : Simon & Schuster, (c)2019
ISBN 9789046824658
PPN 42083544X
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands