Oorlog en terrorisme
Boek

Oorlog en terrorisme ([2019])/ Jilly Hunt, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Wat is het verschil tussen oorlog en terrorisme? Lees over o.a. oorlogen van vroeger en nu en moslimterrorisme. Ontdek wat er achter de nieuwsberichten hierover zit en wat jij ervan vindt. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is oorlog en wat is terrorisme? Op deze twee vragen geeft dit boek een uitgebreid antwoord. Aan de hand van een aantal subthema's worden de twee onderwerpen behandeld. Zo komen onder andere de twee wereldoorlogen, internationaal en nationaal terrorisme en het werken aan vrede aan bod. Dit gebeurt aan de hand van vijf hoofdstukken die overzichtelijk zijn ingedeeld met handige alinea's, kleurenfoto's en gemarkeerde tekstvakjes met ruimte voor weetjes en belangrijke feiten. Het boek is onderdeel van de reeks 'In het nieuws!'*. Er wordt relatief veel aandacht besteed aan moslimterrorisme, terwijl er vergeleken daarmee weinig aandacht is voor bijvoorbeeld extreemrechts terrorisme. Zo worden de aanslagen van Anders Breivik nergens genoemd. Afgezien daarvan geeft het boek veel en uiteenlopende informatie. Het is erg toegankelijk geschreven en bevat een uitleg van de moeilijkste woorden. Bevat ook een register en enkele verwijzingen. Hierdoor is het goed te gebruiken bij o.a. werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413947 | 48 pagina's

Titel Oorlog en terrorisme
Auteur Jilly Hunt
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The fight against war and terrorism. - Capstone Global Library Ltd., (c)2017. - (Beyond the headlines!)
ISBN 9789463413947
PPN 41956635X
Rubriekscode 927.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oorlogen; 20e eeuw ; Oorlogen; 2001-2020 ; Terrorisme
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oorlogen

Relaties/Serie

In het nieuws!
Boek

In het nieuws! (2019)

vol.
Uitgeleend
Jilly Hunt