Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De koning en de kok
Boek

De koning en de kok (2019)/ Julia Donaldson, David Roberts, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

De koning heeft honger, maar hij heeft alle koks afgekeurd. Alleen Markoen is er nog, maar hij is een angstig watje. Hij durft geen vis te vangen, geen aardappels te rooien en geen patat te frituren. Toch is de koning dik tevreden. Prentenboek met grappige kleurentekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Koning Kornelius Schrokkerderbrok was dringend op zoek naar een kei van een kok.' Zo begint dit innemende verhaal over een koning die de maaltijden van de Pizza Koning beu is, en vervolgens een hele rij solliciterende koks (van niks) afwijst. Slechts één kok blijft over: een zelfverklaard bang watje. De koning, die geen ervaring met watjes heeft, is enthousiast en hongerig. De kok moet vis vangen, maar is daarvoor veel te bang. Daarom doet de koning het maar even voor. Bij alle vervolgopdrachten is het telkens de koning in plaats van de kok die aan de bak gaat. Als uiteindelijk de maaltijd van patatjes en gebakken vis goed in de smaak valt bij de vorst is er maar één conclusie mogelijk. Grappig prentenboek met een voor kleuters duidelijke verhaallijn, herkenbare herhalingen en een uitstekende vertaling door Bette Westera van de levendige verzen op rijm. Ook de humorvolle illustraties, die veel witruimte overlaten, horen helemaal bij dit verhaal dat Nederlandse lezers wellicht doet terugdenken aan een eerdere geweldige uitgave, 'Een ober van niks' van Tjibbe Veldkamp en Philip Hopman, dat gebaseerd was op een vergelijkbaar idee. De auteur, die vooral bekend is van 'De Gruffalo', heeft een bedtijdverhaaltje van haar zoon voor diens dochter gebruikt voor dit boek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770891

Titel De koning en de kok
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur David Roberts ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Julia Donaldson, illustraties David Roberts - Vertaling van: The cook and the king. - London : MacMillan Children's Books, (c)2018
ISBN 9789025770891
PPN 421761261
Genre sprookjes
Thematrefwoord Koningen ; Koken ; Angsten
Taal Nederlands