Misschien moet je eens met iemand praten?
Boek

Misschien moet je eens met iemand praten? een psychotherapeut zoekt antwoorden, voor patiënten én zichzelf ([2019])/ Lori Gottlieb, vertaald [uit het Egels] door Rob van Moppes en Susan Ridder

Autobiografisch relaas van een Amerikaanse psychotherapeute over de behandelingen van haar clienten en de psychotherapie die zijzelf onderging in verband met haar relatieproblemen.

Aanwezigheid

Recensie

Het is goed om bij een psychotherapeut met jezelf in gesprek te zijn. Te reflecteren op en over de wezenlijke betekenissen in je leven. Dat geldt ook voor de Amerikaanse schrijfster van dit boeiende boek, zelf een psychotherapeute. Zij schreef naar aanleiding van een eigen relatiebreuk: haar 'vriendje' wil niet verder met haar omdat er ook een kind in huis woont - haar zoon. Hij wil haar voor zich alleen. Zij raakt in een impasse en zoekt een therapeut voor zichzelf. Dat eigen proces wordt parallel beschreven met de behandelingen voor haar cliënten. De ervaringen wisselen elkaar af. Het boek geeft een inkijk in wat er in psychotherapie gebeurt en maakt duidelijk dat de hulpverlener moeite moet doen om zichzelf daarbuiten te houden. De cliënt staat centraal. Het is spannend te lezen hoe de therapeute zich staande weet te houden en daarbij de hulp van collega's nodig heeft. Dit autobiografische verhaal is goed geschreven en vertaald. Hoewel het zich afspeelt in Amerika, zijn de inhoudelijke verschillen met Nederland niet wezenlijk. Aanbevolen voor een breder publiek dat verder wil kijken dan wat zich aan de oppervlakte van psychotherapie voordoet.

Specificaties

Nederlands | 9789029530354 | 429 pagina's

Titel Misschien moet je eens met iemand praten? : een psychotherapeut zoekt antwoorden, voor patiënten én zichzelf
Auteur Lori Gottlieb
Secundaire auteur Rob van Moppes ; Susan Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2019]
Overige gegevens 429 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Maybe you should talk to someone. - Boston : Houghton Mifflin Harcourt, (c)2019
ISBN 9789029530354
PPN 420860800
Rubriekscode 607.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotherapeuten; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotherapeuten