De vliegende ninja
Boek

De vliegende ninja (2019)/ Anh Do, met illustraties van Jeremy Ley ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Mariella Manfré

De elektrische apparaten in Putdam leiden ineens een eigen leven. Kinderen worden aangevallen door een woedende wurgstofzuiger en de elektrische hekken in de dierentuin gaan zomaar open. Wie zit hier achter? En kan Ninja Kid Nelson de dader stoppen? Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nelson Kramer (10) woont in Putdam en is een ninja. Op een schijnbaar gewone schooldag gebeurt er iets vreemds: zodra het regent lijken alle elektrische apparaten een eigen leven te gaan leiden. Klasgenoten worden aangevallen door een woedende wurgstofzuiger en de elektrische hekken in de dierentuin gaan zomaar open, waardoor er gevaarlijke dieren ontsnappen. Al snel blijkt dat Nelsons oom, de gemene Dokter Kramer, het brein achter deze chaos is. Kan Ninja Kid Nelson zijn oom stoppen? Een humoristisch verhaal over een jongetje dat van nature niet altijd zo dapper en sterk is. Met behulp van de bizarre uitvindingen van zijn oma en zijn speciale krachten verandert hij in een echte Ninja Kid. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk. Het lettertype is vrij groot. Sommige zinnen zijn in een ander lettertype, supergroot, vet of cursief afgedrukt. Per pagina zijn er twee tot tien zeer korte regels tekst. Ook dit tweede, los te lezen deel in de serie 'Ninja Kid'* is rijkelijk geïllustreerd met cartooneske lijntekeningen. Leuk voor liefhebbers van de graphic novel. Ook fijn voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020674491 | 186 pagina's

Titel De vliegende ninja
Auteur Anh" Do
Secundaire auteur Jeremy Ley ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, 2019
Overige gegevens 186 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Flying ninja! - Scholastic Australia, 2019. - (Ninja kid)
ISBN 9789020674491
PPN 421775777
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Ninja's ; Machines ; Wilde dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ninja kid
Boek

Ninja kid (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Anh"