Bloeiende duinen
Boek

Bloeiende duinen van delta naar de wadden : van zuid naar noord langs de mooiste plekken ([2019])/ Rolf Roos (red.), auteurs Theo Baas, Kees Bruin, Nils van Rooijen, Rolf Roos, Rienk Slings, Kees Vertegaal, Nico van der Wel ; tekstbijdrages Marten Annema [en 31 anderen] ; eindredactie Anneke Brouwer, Judith Groot, Nico van der Wel ; fotografie Theo Baas [en vele anderen] ; botanische illustraties Jacqueline Kok [en 4 anderen] ; infographics Machiel van Wijngaarden

Informatie in woord en beeld over de verschillende Nederlandse duingebieden, hun ontstaan, veranderingen en de bijzondere planten en dieren die er leven.

Aanwezigheid

Recensie

Ingedeeld naar de drie soorten duinen is dit een uitbundig en zeer fraai geïllustreerde reis- en zoektocht langs de Nederlandse kust. Met medewerking van vele auteurs en fotografen samengesteld. Zelfs vanuit professionele achtergrond is de gigantische hoeveelheid informatie uniek en zeer verrassend. Dat komt door de manier waarop de gebieden beschreven zijn. Geen saaie lijstjes met planten- en dierennamen, maar uitleg hoe ze vanuit het verleden zijn ontstaan. Toegespitst op ecologische omstandigheden in het samenspel van o.a. nat/droog, zoet/zout water, overstroming bij vloed, de windfactor, menselijke handelingen, visies op beheer. Samen verantwoordelijk voor het ontstaan van unieke groeiplaatsen met veel bijzondere planten en daaraan gekoppelde dieren (insecten en vogels). Via internet zijn vijftig wandelingen op te roepen (hotspots) met minimaal tien plantensoorten uit de speciaal belichte top 100 van kenmerkende soorten (geen Latijnse namen). Zo kan stap voor stap soortenkennis worden uitgebreid. Samen met informatie van dat terrein. Gericht op een breed publiek dat kennis zoekt en/of wil genieten. Er kan maar één conclusie zijn: deze 'B(l)oeiende duinen' zijn zeer de moeite waard. Met foto's, kaarten en afbeeldingen, de meeste in kleur.

Specificaties

Nederlands | 9789082433647 | 238 pagina's

Titel Bloeiende duinen : van delta naar de wadden : van zuid naar noord langs de mooiste plekken
Secundaire auteur Rolf Roos ; Theo Baas ; Marten Annema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Natuurmedia, [2019]
Overige gegevens 238 pagina's - illustraties - 32 cm
ISBN 9789082433647
PPN 408573430
Rubriekscode 570.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duinen; Nederland; Cultuurgeschiedenis ; Duinflora ; Duinfauna
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Duinen