De complete kruidenwijzer
Boek

De complete kruidenwijzer (2019)/ Franz-Xaver Treml, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Yvonne van 't Hul-Aalders

Informatie in woord en beeld over o.a. kenmerken, teelt en gebruik van zo'n vijfhonderd keukenkruiden, specerijen, geneeskrachtige en Aziatische kruiden, bijzondere kruiden en wilde kruiden.

Recensie

Een zeer verzorgde en goed bruikbare kruidencatalogus. De gids, van de hand van een gespecialiseerd kruidenkweker, start met een introductie over de aanschaf, verzorging, oogst en dergelijke van de kruiden en bespreekt vervolgens in zes hoofdstukken de soorten. De kruiden zijn onderverdeeld in keukenkruiden, specerijen, geneeskrachtige en Aziatische kruiden, bijzondere kruiden en de wilde kruiden (veelal in Nederland te vinden). Per pagina wordt een soort besproken. De bovenste helft van de pagina toont de plant op één of twee kleurenfoto's (van vooral de bloeiwijze); de beknopte bespreking staat er onder. De Nederlandse en wetenschappelijke namen, de standplaats, verzorging, vermeerdering, het oogsten, het gebruik en eventueel andere soorten staan beschreven. In symbolen worden de hoogte, oogsttijd, bloemkleur, bloeitijd etc. aangegeven. Een zeer boeiende uitgave, vol bekende en onbekende eetbare en/of geneeskrachtige kruiden. Een praktisch naslagwerk voor de kruidenliefhebber. De planten staan alfabetisch op de wetenschappelijke naam. Met register. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk met nieuw omslag.

Specificaties

Nederlands | 9789044754698 | 319 pagina's

Titel De complete kruidenwijzer
Auteur Franz-Xaver Treml
Secundaire auteur Yvonne van 't Hul-Aalders
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, 2019
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2011 - Met register - Vertaling van: Kräuter aus dem Garten. - Stuttgart : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co., KG, (c)2009
ISBN 9789044754698
PPN 422245925
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kruidenteelt ; Kruiden
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kruidenteelt