De complete tuinplantenwijzer
Boek

De complete tuinplantenwijzer (2019)/ Angelika Throll, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Yvonne van 't Hul-Aalders

Informatie in woord en beeld over o.a. kenmerken, verzorging, standplaats van zo'n duizend bomen, struiken, rozen, bloeiende tuinplanten, varens, grassen, kruiden, balkonplanten en kuip- en vijverplanten.

Recensie

Vele soorten bomen, struiken, rozen, bloeiende tuinplanten, varens, grassen, kruiden, balkonplanten en kuip- en vijverplanten komen onder de aandacht in deze tuinplantencatalogus. Na een uitleg over hoe het boek te gebruiken, volgen twaalf hoofdstukken met de besprekingen. Per soort krijgt de lezer steeds één tot drie kleurenfoto's die de bovenhelft van de pagina beslaan. Onder de foto's staan de besprekingen (de Nederlandse en wetenschappelijke namen, de kenmerken, verzorging, standplaats, soorten en cultivars en in symbolen de bloemkleur, bloeitijd, hoogte etc.). De informatie is goed, maar zeer beknopt. De besprekingen zijn (uiteraard) niet compleet. Bij bijvoorbeeld de rozen komt van de zes verschillende klassen steeds maar één soort aan de orde. De lezer krijgt hierdoor een indruk, maar zal zelf verder moeten zoeken naar de plant van zijn/haar keuze. De planten staan op volgorde van de wetenschappelijke naam. De gids, met behulp van acht experts samengesteld, is vooral handig als naslagwerk voor de hobbytuinier, minder aantrekkelijk voor de professional. Met register. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk met nieuw omslag.

Specificaties

Nederlands | 9789044754704 | 446 pagina's

Titel De complete tuinplantenwijzer
Uniforme titel Tuinplantenwijzer
Auteur Angelika Throll
Secundaire auteur Yvonne van 't Hul-Aalders
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, 2019
Overige gegevens 446 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2009 - Met register - Vertaling van: Was blüht im Garten?. - Stuttgart : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co., KG, (c)2018
ISBN 9789044754704
PPN 422245860
Rubriekscode 637.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinplanten; Encyclopedieen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinplanten