Elckerlijc
Boek

Elckerlijc een moraliteit : tekst en vertaling (2019)/ tekstverzorging en vertaling [uit het Middelnederlands] Hessel Adema, bewerking van deze druk: Luciën de Jong

Toneelstuk met een opvoedende strekking uit circa 1495, met woordverklaringen en vertaling in hedendaags Nederlands.

Aanwezigheid

Recensie

Deze tekst en vertaling is het product van een ouderwets - in de goede zin van het woord - bevlogen leraar Nederlands, die het cultureel erfgoed aan zijn leerlingen wil doorgeven. De gevolgde methode is de tekst toegankelijk te maken door middel van een editie met woordverklaringen en een vertaling in hedendaags Nederlands. Wat dat betreft valt er niets op dit schoolboek aan te merken (eerder verschenen in de reeks 'Vertaalde Tekstuitgaven'). Maar in het moderne literatuuronderwijs heeft men ook behoefte aan een 'inleiding' en aan 'commentaar', zaken die in dit schoolboek goeddeels ontbreken: Waar gaat de tekst over? Om die reden beperkt bruikbaar, of zo men wil bruikbaar met beperkingen. Wel zijn de eerste honderd regels van de oude tekst van woordverklaringen en toelichtingen voorzien.

Specificaties

Nederlands | 9789066200357 | 60 pagina's

Titel Elckerlijc : een moraliteit : tekst en vertaling
Uniforme titel Elckerlyc
Secundaire auteur Hessel Adema ; Luciën de Jong
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave [Harlingen] : Uitgeverij Taal & Teken, 2019
Overige gegevens 60 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk deze uitgave: Groningen : Taal & Teken, (c)1983. - (Vertaalde tekstuitgaven. Vertaald Middelnederlands ; 6)
ISBN 9789066200357
PPN 421640472
Rubriekscode Nederlands 882
Taal Nederlands
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Toneel

Relaties/Serie

T & T klassieken
Boek

T & T klassieken (2000-...)

vol.
Uitgeleend