Kijk binnen in het bos
Boek

Kijk binnen in het bos ([2019])/ Anna Milbourne, geïllustreerd door Simona Dimitri ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Welke dieren in het bos krijgen baby's in de lente? En wat doen de beren in de zomer, en wat gebeurt er met de bomen in de herfst? Hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, veel verrassende flapjes en kijkgaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit kartonboekje met veel flapjes en doorkijkjes laat niet alleen zien welke dieren er in een bos leven, het volgt ook de seizoenen, beginnend en eindigend met de lente. De eerste illustratie, in totaal zijn het er zeven over dubbele pagina's, is meteen te zien aan de binnenzijde van het omslag. De illustraties zijn kleurig, in de sfeer van de seizoenen en laten veel details zien. Niet alle dieren zijn te zien in onze bossen, zoals beren en wolven. De informatieve teksten bestaan uit korte zinnen, met daarnaast op bijna elke bladzijde een korte vraag, bv. 'Wie verstopt zich achter de varens?', waardoor het ook een soort zoekboek wordt. Soms is achter een flap nog een kleiner flapje te vinden. De variatie in flapjes en doorkijkjes in combinatie met de informatie maakt het boekje de moeite waard voor jonge kinderen om zowel met vorm als inhoud bezig te zijn en weetjes te ontdekken over het bos. Stevige uitgave, die door de vele grote en kleine flapjes van dunner karton toach wat kwetsbaar is en daardoor vooral geschikt is om samen met een volwassene te bekijken. Eerder verschenen deeltjes over sprookjes en ook 'Kijk binnen in : de boerderij'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474962520

Titel Kijk binnen in het bos
Auteur Anna Milbourne
Secundaire auteur Simona Dimitri ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2019]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Usborne peep inside the forest. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2019
ISBN 9781474962520
PPN 422432245
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; seizoenen ; Natuur ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands