Wat is een democratie?
Boek

Wat is een democratie? ([2019])/ Robyn Hardyman, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Ida Schuurman

Wat is democratie, hoe werkt het en in welke landen wordt ervoor gestreden? Aan bod komt ook de democratie in Nederland, andere Europese landen en de Verenigde Staten. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij DEMOCRATIE HARD

Recensie

Wat is een democratie? Op deze vraag geeft dit informatieve boek uitgebreid antwoord. Aan de hand van verschillende aspecten wordt er dieper ingegaan op democratie als politiek systeem. Zo wordt er onder andere gekeken naar de geschiedenis van de democratie en hoe het precies werkt. Het boek is daarbij niet alleen gericht op Nederland, maar laat ook voorbeelden en situaties in andere landen zien. Elke spread bevat naast een korte inleiding, korte alinea's tekst (met gekleurd titelkopje) waarin op een toegankelijke manier informatie wordt gegeven. De tekst wordt vervolgens ondersteund door veel kleurenfoto's met een uitgebreide toelichting. Bijzondere aanvulling is verder het steeds terugkerende tekstblokje 'Even doordenken'. In dit activerende tekstje wordt steeds een vraag gesteld waar de lezer over na moet denken. Bevat een register, woordenlijst en enkele tips voor boeken en websites. Maakt deel uit van de reeks 'Politieke systemen'*. Een overzichtelijk en toegankelijk boek, vertaald uit het Engels, over democratie als politiek systeem. Over dit thema zijn weinig boeken voor deze leeftijdsgroep. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414227 | 48 pagina's

Titel Wat is een democratie?
Auteur Robyn Hardyman
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: What is a democracy? - Capstone Global Library Ltd, (c)2017. - (Understanding political systems)
ISBN 9789463414227
PPN 421404949
Rubriekscode 331.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Democratie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Democratie

Relaties/Serie

Politieke systemen
Boek

Politieke systemen (2019-...)

vol.
Uitgeleend