Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Triceratops
Boek

Triceratops ([2019])/ Tammy Gagne, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Waar leefde de triceratops? Waaraan kun je hem herkennen? Lees van alles over deze enorme dinosaurus. Met grote kleurenafbeeldingen, vragen, vertelwoorden om de woordenschat te vergroten en website met o.a. luisterversie. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief voorleesboek over triceratops, een deel uit de driedelige subserie 'Dinosaurussen'* in de uitgebreide reeks 'Vertel maar'. Het boek heeft een duidelijke structuur, met inhoudspagina en genummerde pagina's. De tekst leest als een vlot verhaal. Sommige moeilijke woorden zijn vetgedrukt, achterin staat wat ze betekenen. De auteur nodigt de lezer of luisteraar uit om goed naar de prenten te kijken. De fotorealistische prenten op elke rechterpagina zijn paginavullend en lopen soms over naar de linkerpagina. Elke linkerpagina heeft een groene rand met de tekst in een witte uitsparing. Elk hoofdstuk sluit af met een lijstje met vertelwoorden. Voor kinderen die de tekst zelf lezen, zijn die lijstjes handige hulpmiddelen om na te denken over de tekst die ze hebben gelezen. Achter in het boek (oblong formaat) staan een aantal vragen over de triceratops, waarvan de antwoorden in de tekst te vinden zijn. Met register, inhoudsopgave en een code** om in te loggen op een website met extra's zoals voorlezen, online lezen, werkbladen en links naar filmpjes. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414265 | 24 pagina's

Titel Triceratops
Auteur Tammy Gagne
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Triceratops. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Dinosaurs)
ISBN 9789463414265
PPN 421312505
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend