Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Tyrannosaurus rex
Boek

Tyrannosaurus rex ([2019])/ Tammy Gagne, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Waar leefde de tyrannosaurus rex? Waaraan kun je hem herkennen? Lees van alles over deze enorme dinosaurus. Met grote kleurenafbeeldingen, vragen, vertelwoorden om de woordenschat te vergroten en website met o.a. luisterversie. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoeveel woog een tyrannosaurus rex en waar op de wereld leefde deze krachtpatser uit het verleden? En wat is een carnivoor? Met dit voorleesboek in royaal oblong formaat komen kinderen veel te weten over de tyrannosaurus rex. Indeling in vier hoofstukken van elk zo'n vier bladzijden, over o.a. vleeseters (met titel 'botten kraken'), fossielen en leven in een groep. De paginagrote illustraties van de dino's zien er levensecht, soms angstaanjagend uit. De informatie van vier tot zeven regels per dubbele bladzijde is kort en bondig. Er is een groot lettertype gebruikt. Na elk hoofstuk staat een lijstje met 'vertelwoorden'. Die zijn vooral bedoeld om de woordenschat te vergroten, maar je kunt ze ook gebruiken om het verhaal in eigen woorden te vertellen. Met een code* kun je via een website meer informatie vinden in de vorm van werkbladen, online lezen en links naar videofilmpjes. Bevat verder een register, woordenlijst, enige vragen en verwijzingen naar filmpjes van schooltv. Deel uit de driedelige serie 'Dinosaurussen'** in de uitgebreide reeks 'Vertel maar'. Gezien sommige illustraties vooral voor kinderen die niet bang zijn uitgevallen. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414258 | 24 pagina's

Titel Tyrannosaurus rex
Auteur Tammy Gagne
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Tyrannosaurus rex. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (Dinosaurs)
ISBN 9789463414258
PPN 421312491
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tyrannosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend