De junior Bosatlas
Boek

De junior Bosatlas ([2019])/ redactie en cartografisch ontwerp: Noordhoff Atlasproducties, samenstelling en cartografie: Noordhoff Atlasproducties

Atlas met kaarten van Nederland, provincies, Europese landen en de werelddelen. Ook kaarten van overstromingen, Europese Unie, sport, klimaat enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze zevende editie van de Junior Bosatlas bevat o.a. een inleiding over het werken met de atlas, het ontstaan en lezen van kaarten en en het leren van topografie via drie Cito Top-100 kaarten. Daarna volgen overzichtskaarten van de Nederlandse provincies, Europese landen en de werelddelen. Van China, Marokko, Suriname en het Caribisch gebied is een aparte kaart aanwezig. Van de wereld zijn er interessante kaarten van o.a. het landschap en klimaat, aardplaten en aardbevingen en bevolking. Afgesloten wordt met de kaart van de aarde en het zonnestelsel. De toegankelijkheid wordt vergemakkelijkt door het gebruik van kleurstroken voor de verschillende delen van de atlas, die terugkomen in de inhoudsopgave. Ruim tien bladzijden zijn gewijd aan Nederland voor wat betreft o.a. weer en klimaat, het gevaar van en bescherming tegen het water, werken en reizen. Het kaartbeeld is rustig en duidelijk, zonder een overdaad aan aardrijkskundige namen. De kaarten zijn van een goede kwaliteit. De atlas met een nieuw omslag bevat legenda en een uitgebreid register. Er is een duidelijk lettertype gebruikt. Geactualiseerde uitgave met andere thematische kaarten. Uitermate geschikt als kennismaking met een atlas; zowel voor thuis als in het basisonderwijs. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001120252 | 160 pagina's

Titel De junior Bosatlas
Instelling /Noordhoff Atlasproducties
Type materiaal Boek
Editie Zevende editie;
Uitgave Groningen : Noordhoff Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties, kaarten, foto's - 33 cm
Annotatie 1e druk: Groningen : Wolters-Noordhoff Atlasprodukties, (c)1988 - Met register
ISBN 9789001120252
PPN 421557370
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen