High life
DVD

High life ([2019])/ directed by Claire Denis

In een zelfvoorziend ruimteschip dat zich ver voorbij ons zonnestelsel bevindt leven een man en een babymeisje. De twee zijn de enige overlevenden van een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proef naar het dichtstbijzijnde zwarte gat werden gestuurd om een alternatieve energiebron te zoeken.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste Engelstalige film van de Franse regisseur Claire Denis (Un beau soleil intérieur; Les salauds) is een sciencefictiondrama met in de hoofdrollen topacteurs Robert Pattinson en Juliette Binoche. In een zelfvoorziend ruimteschip dat zich ver voorbij ons zonnestelsel bevindt leven een man, Monte, en een babymeisje, Willow. Terwijl Willow opgroeit tot een jonge vrouw, wordt in terugblikken duidelijk wat zich aan boord heeft afgespeeld. De twee zijn de enige overlevenden van een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proef naar het dichtstbijzijnde zwarte gat werden gestuurd om een alternatieve energiebron te zoeken. De recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 12-3-'19): '(...) Dat de (onmogelijke) missie draait om energiebronnen en voortplanting is bovendien geen erg originele sciencefictionthematiek. De shots van het sterrenstelsel en zwarte gaten zijn daarentegen uiterst fraai. (...) Denis is daarbij - zoals altijd - vrij cryptisch over wat zij beoogt. (...)' Ronald Rovers (Trouw 14-3-'19): '(...) Het verlangen om te creëren en het verlangen om te vernietigen. Juliette Binoche speelt en en passant nog even de meest extravagante, en stijlvolle, masturbatiescène in een sciencefictionfilm ooit. Dit is een film die groots wil zijn en daar ook in slaagt. (...)'

Specificaties

Engels | 5425037941150

Titel High life
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Claire Denis ; Robert Pattinson ; Juliette Binoche
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Mia Goth, André Benjamin. - Engels gesproken, Frans nagesycnhroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Alcatraz Films, 2018 - Bevat tevens: Masterclass Claire Denis op IFFR. - (84 min.)
ISBN 5425037941150
PPN 422482323
Genre science-fiction
Taal Engels