De andere vrouw
Boek

De andere vrouw (juni 2019)/ Daniel Silva, vertaling [uit het Engels] Angela Knotter

Geheim agent Gabriel Allon komt nogmaals in actie tegen de Russen, die lang geleden een mol hebben geïnfiltreerd die nu actief dreigt te worden.

Aanwezigheid

Recensie

De chef van de Israëlische geheime dienst raakt betrokken bij het opsporen van een Russische mol in de Engelse geheime dienst, werkzaam in Amerika. Talrijke spionnen met geavanceerde afluistertechnieken in diverse landen worden ingezet bij deze opsporingsactie. Er vallen enkele doden, waarvoor de verschillende geheime diensten, ook de Russische, verantwoordelijk worden gehouden. De klopjacht is gerelateerd aan de Kim Philby-affaire, de beroemde en beruchte Engelse spion in de jaren zestig. De andere vrouw (titel) is de minnares geweest van Philby en door de Russen verbannen naar een afgelegen dorpje in Andalusië, waar zij haar memoires schrijft. De karakters blijven onpersoonlijk en de opbouw van dit verhaal is langdradig met een weinig bevredigend slot. Er komen veel personen in dit boek voor, die allemaal onder schuilnamen opereren. Het 18e deel* in de serie met Gabriel Allon.

Specificaties

Nederlands | 9789402702682 | 447 pagina's

Titel De andere vrouw
Auteur Daniel Silva
Secundaire auteur Angela Knotter
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juni 2019
Overige gegevens 447 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Een Gabriel Allon-thriller - Vertaling van: The other woman - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2018
ISBN 9789402702682
PPN 421924926
Genre thriller - spionageroman
Taal Nederlands