The Avengers
Boek

The Avengers iedereen wil de wereld overnemen ([2019])/ Dan Abnett, vertaald [uit het Engels] door Henk Moerdijk

Een team van superhelden, The Avengers, moet de aarde beschermen tegen vijanden die een bedreiging voor de mensheid vormen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De Avengers, een team superhelden, met onder meer Iron Man, Captain America, Thor en Black Widow, komt oog in oog te staan met verschillende vijanden. De organisatie Hydra beschikt bijvoorbeeld over een zelf ontwikkelde ziektekiem die de hele wereld afhankelijk zal maken van hun geneesmiddel. De schurk Dormammu wil de wereld redden door die te overmeesteren. En het karakter High Evolutionary herschrijft het menselijk genoom in een poging de mensheid te veranderen in een gewillig slavenras. Lukt het de Avengers om op hetzelfde moment al deze vijanden te overmeesteren en verslaan? Abnett heeft een vlotte schrijfstijl en de personages worden goed uitgewerkt. Ze worden echter niet geïntroduceerd, er wordt van de lezer verwacht dat ze de karakters al kennen. De plotten zitten goed in elkaar en de spanning wordt goed opgebouwd. De mooie roman is echter wel vooral interessant voor liefhebbers van de Avengers. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024583850 | 263 pagina's

Titel The Avengers : iedereen wil de wereld overnemen
Auteur Dan Abnett
Secundaire auteur Henk Moerdijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 263 pagina's - 20 cm
Annotatie Bovenaan titelpagina: een verhaal uit het Marvel-universum - Vertaling van: The Avengers : everybode wants to rule the world. - Marvel, (c)2019
ISBN 9789024583850
PPN 422375276
Genre science-fiction
Thematrefwoord Helden
Taal Nederlands