Nacht van de vleermuizen
Boek

Nacht van de vleermuizen (mei 2019)/ geschreven door: Nick Eliopulos, geillustreerd door: Luke Flowers ; vertaling [uit het Engels]: Jurjen Tiersma ; eindredactie: Peter Nilsson

Als een zwerm vleermuizen hun real-life school binnendringt en een horde zombies hun Minecraft-dorp aanvalt, proberen Ash en haar vrienden te ontdekken wat het mysterie achter deze vreemde vijanden is. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel van de serie 'Minecraft : Avonturen in Woodsword'. In de serie ontmoeten de echte wereld van Ash en haar vrienden en de virtuele wereld (game Minecraft) elkaar. In dit verhaal lopen de verhaallijnen door elkaar van een groep vleermuizen die hun middelbare school binnendringt en in de spelvariant van een troep zombies die hun dorp aanvalt. Het verhaal wordt verteld met veel scènewisselingen, dialogen, speurderszin en vernuftige oplossingen voor problemen die opdoemen ('Een probleem is slechts een oplossing die je nog niet hebt gevonden...'). Telkens brengen aannames en invallen de vriendengroep op een nieuw spoor - geaccentueerde lettertypes (groter-vetter-kleiner) en blokkige Minecraft-illustraties onderstrepen de vaart van het verhaal. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes samen en doemt alweer een volgend avontuur op. Minecrafters ontdekken en maken hun wereld spelenderwijs. Ze houden ervan soms een tijdje een andere persoon te kunnen zijn - in de virtuele wereld, maar ook in de echte wereld. Populair bij een specifieke doelgroep die deze levendige, met games gelieerde verhalen op de voet volgt. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030504436 | 138 pagina's

Titel Nacht van de vleermuizen
Auteur Nick Eliopulos
Secundaire auteur Luke Flowers ; Jurjen Tiersma ; Peter Nilsson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : MEIS & MAAS, mei 2019
Overige gegevens 138 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789030504436
PPN 420845585
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Minecraft (computerprogramma) ; Zombies ; Geheimen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Minecraft
Boek

Minecraft avonturen op Woodsword (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Nick Eliopulos