Reis naar de sterren
Boek

Reis naar de sterren over astronauten, raketten en satellieten ([2019])/ Angelique van Ombergen & Stijn Ilsen, met illustraties van Katinka VanderSande

Wist je dat fruitvliegjes de eerst dieren in de ruimte waren en dat astronauten soms wel vijf centimeter groeien? Lees van alles over de ruimtevaart, astronauten, raketten, ruimtemissies en de toekomst. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Wie geïnteresseerd is in astronauten, raketten en ruimtemissies maakt met deze verzorgde uitgave (ruim A4-formaat) een goede keuze. Het boek begint met een tijdlijn van het heelal en behandelt zon, maan en zonnestelsel, planeten, dampkring en de zwaartekracht. De werking van een lanceerraket wordt in beeld gebracht alsook diverse soorten satellieten met hun functie en baan rond de aarde. Je leest over dieren en mensen die de ruimte ingaan, hoe een ruimtepak werkt, ruimtereizen naar de maan, het ISS, de Amerikaanse spaceshuttle en de Russische Sojoezraket. De auteurs beschrijven wat er bij komt kijken om astronaut te worden, hoe een missie naar het ISS wordt voorbereid, het dagelijks leven op het ruimteschip, terugkeer naar de aarde en gevaren voor de gezondheid. De teksten in twee kolommen zijn helder en toegankelijk. Zeer kleine letter. Vele extra weetjes zijn toegevoegd. De digitaal bewerkte kleurenillustraties zijn wat vlak, de schema's en doorsneden duidelijk. Het boek sluit af met bedreigingen uit de ruimte, ruimteafval en ruimteverkenningen in de toekomst. Met inhoudsopgave en woordenlijst. Auteurs zijn respectievelijk lucht- en ruimtevaartingenieur en werkzaam bij de ESA. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401454537 | 108 pagina's

Titel Reis naar de sterren : over astronauten, raketten en satellieten
Auteur Angelique van Ombergen
Secundaire auteur Stijn Ilsen ; Katinka VanderSande
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2019]
Overige gegevens 108 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789401454537
PPN 422751650
Rubriekscode 659.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart ; Satellieten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart