Allemaal Onzin
Boek

Allemaal Onzin (2019)/ Paul van Loon, met illustraties van Hugo van Look

In de kamer van Vladimir woont het vreemde mannetje Onzin achter het behang. Samen met Onzin beleeft Vladimir allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel korte voorleesverhalen over de kleuter Vladimir en zijn fantasievriendje mannetje Onzin, dat achter het behang van zijn kamer woont. Hoewel de 'groteriken' zeggen dat het allemaal onzin is, beleeft Vladimir elke nacht fantastische en wensvervullende avonturen met zijn vriend in Het Land Achter Het Behang. Soms zijn de ontmoetingen spannend of een beetje griezelig, maar de auteur weet dat heel vriendelijk en met humor te ontzenuwen. Deze fantasievolle verhalen van twee tot drie pagina's, van de populaire auteur van Dolfje Weerwolfje, zijn rijkelijk geïllustreerd met vrolijk gekleurde, zwartomlijnde tekeningen die tussen de tekst of op een aparte bladzijde staan. De tekst bestaat uit korte zinnen met veel dialoog en laat zich prettig voorlezen. Elke zin begint op een nieuwe regel, met het oog op zelf lezen. Zowel tekst als illustraties sluiten uitstekend aan bij de verbeeldingswereld van kleuters. Oorspronkelijk verschenen in twee aparte boeken met zwart-witillustraties: 'Wat ritselt daar?' en 'Wie fluistert daar?'*. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025878368 | 87 pagina's

Titel Allemaal Onzin
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Hugo Van Look
Type materiaal Boek
Editie Achtste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2019
Overige gegevens 87 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: 2010 - Eerder verschenen in: Wat ritselt daar? - Amsterdam : Elzenga, 2000 + en: Wie fluistert daar? - Amsterdam : Leopold, 2001
ISBN 9789025878368
PPN 422675679
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Fantasievriendjes
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fantasievriendjes ; Voorleesboeken