De avonturen van Huckleberry Finn
Boek

De avonturen van Huckleberry Finn (2019)/ Mark Twain, vertaald [uit het Engels] door Eugène Dabekaussen en Tilly Maters

Met een gevluchte slaaf, die hij voor alles verdedigt, beleeft een avontuurlijke jongen op zijn tocht over de Mississippi vreemde en spannende avonturen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek uit 1885 is min of meer een vervolg op 'De avonturen van Tom Sawyer' (1867). Tom is het vriendje van Huck Finn. De laatste is een kwajongen uit het zuiden van de VS, die wordt opgevoed door twee oudere zusters, de weduwe Douglas en haar zuster juffrouw Watson. Zijn dronken, asociale vader ontvoert hem daar, maar Huck ontsnapt. Onderweg komt hij Jim, de slaaf van juffrouw Watson tegen, die is weggelopen, omdat hij bang is verkocht te worden. Samen zakken ze op een vlot de Mississippi af naar Kentucky, waar Jim niet vervolgd zal worden en ook Tom voegt zich bij hen. Maar er gaat veel mis en ze worden gepakt. Ten slotte blijkt dat juffrouw Watson is overleden en Jim in haar testament zijn vrijheid heeft gegeven. De beste roman van de succesvolle Amerikaanse journalist en schrijver (1835-1910). Het is een prachtig, warm en nog steeds kostelijk verslag van de avonturen van een jongen die een 'ruwe bolster, blanke pit' heeft. De vertaling leest prettig en is gebaseerd op de Amerikaanse uitgave uit 1996, verschenen naar aanleiding van de herontdekking van de verloren gewaande eerste helft van Twains manuscript. De oorspronkelijke pentekeningen van Kemble ontbreken in deze uitgave van L.J. Veen Klassiek.

Specificaties

Nederlands | 9789020415919 | 386 pagina's

Titel De avonturen van Huckleberry Finn
Auteur Mark Twain
Secundaire auteur Eugene Dabekaussen
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : L.J. Veen Klassiek, 2019
Overige gegevens 386 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Den Haag : Zuid-Hollandsche U.M., 1960 - Vertaling van: The adventures of Huckleberry Finn. - 1885
ISBN 9789020415919
PPN 420775145
Genre kinderleven - historische roman
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwerven