Anarosa vindt een hond [Makkelijk lezen]
Boek

Anarosa vindt een hond [Makkelijk lezen] ([2019])/ Willemijn Steutel, redactie: Marjan Leeuwenkuijl ; beeld: Shutterstock, Abdul Mannan

Een vrouw vindt een hond als ze op een dag in januari haar kinderen uit school ophaalt. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boekje behoort tot 'Een dag in...', een 12-delige serie korte verhalen op A1-niveau. Dit deel gaat het over een dag in januari. In 48 pagina's wordt - in korte hoofstukjes - een ontroerend en origineel verhaal verteld, dat zich afspeelt op een dag in januari. Elk hoofdstukje is voorzien van een fraaie, toepasselijke zwart-wit illustratie. De teksten zijn doelgericht en makkelijk leesbaar en de zinnen zijn kort en begrijpelijk, en gelukkig niet kinderachtig. Een ontroerend boekje met een origineel verhaal over een vrouw die, als ze haar kinderen uit school haalt, een hond vindt. Terloops komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals ziekte, blijdschap, bezorgdheid, ruimhartigheid en dierenliefde. Een luchtige manier van vertellen met veel effect. Het boekje is geschikt voor anderstaligen die Nederlands leren op niveau A1. Het helpt mee om de woordenschat uit te breiden en het taalbegrip te vergroten. Ook is het een mooi verhaal om voor te lezen aan jonge kinderen vanaf een jaar of zes, mede door de tekeningen. Inmiddels is ook het tweede boekje* verschenen. Beide boekjes zijn een aanwinst voor de bibliotheek en voor het onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789086963683 | 48 pagina's

Titel Anarosa vindt een hond [Makkelijk lezen]
Auteur Willemijn Steutel
Instelling /Shutterstock ; /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Marjan Leeuwenkuijl
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Lezen op A1-niveau
ISBN 9789086963683
PPN 421624809
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een dag in...
Boek

Een dag in... (2019-...)

vol. januari
Uitgeleend
Willemijn Steutel