Opgejaagd
Boek

Opgejaagd (februari 2019)/ Katherine Applegate, met illustraties van Max Konstenko ; uit het Engels vertaald door Hanneke van Soest

Byx is een dariene, een intelligent hondachtig wezen. De darienes worden opgejaagd, omdat zij weten wanneer iemand de waarheid spreekt. Als de hele roedel van Byx wordt uitgemoord, is ze de laatste van haar soort. Samen met drie bondgenoten gaat ze op zoek naar een veilige plek. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Byx is een 11-jarige dariene, een intelligent, hondachtig wezen dat kan praten, rechtop loopt als een mens en weet wanneer iemand de waarheid spreekt. Vanwege die laatste eigenschap wil de tirannieke (menselijke) leider Murdano deze soort uitroeien. Terwijl Byx een wobbyk redt genaamd Tobbel - een wezentje met grote oren en een kort, rond lijfje - wordt haar hele roedel gedood en blijft zij als laatste dariene, de eindeling, achter. Rondzwervend ontmoeten de treurende Byx en de trouwhartige Tobbel een 14-jarige mensenmeisje dat verkleed als jongen rondreist en hen gevangenneemt. Gedrieën gaan zij op weg naar een geleerde die Byx kan beschermen. Eerste boek uit de fantasytrilogie 'De Eindeling'. Het verhaal is opgedeeld in vijf delen die worden ingeleid met een zwart-wittekening over een dubbele pagina. De auteur schetst een wereld, waarin zes soorten dominant zijn. Eén soort, de mens, is door hebzucht en ambitie niet te vertrouwen. Byx, Tobbel en Khara ontmoeten op hun gevaarlijke zoektocht andere wezens die zich bij hen aansluiten, ieder vanuit een andere motivatie. Spanning, intriges en magie zijn verweven in dit vlot lezende verhaal met sterke karakters. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030504351 | 395 pagina's

Titel Opgejaagd
Auteur Katherine Applegate
Secundaire auteur Max Konstenko ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, februari 2019
Overige gegevens 395 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The Endling #1 - The Last. - Pippin Properties Inc., (c)2018
ISBN 9789030504351
PPN 420810951
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Bedreigde dieren ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Eindeling
Boek

De Eindeling (2019-2021)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Katherine Applegate